середа, 1 квітня 2015 р.

Користуймося комп'ютером правильно

     Ми живемо в час небувалого злету інформаційних технологій. Завдяки технічному прогресу виникли нові засоби комунікації, тому одержуємо інформацію постійно, коли читаємо книжки, дивимось телевізор, спілкуємося.
Компьютер - враг, друг, помощник - Картинка 17341/2
      На сьогоднішній день основний принцип роботи з комп’ютером – самостійний пошук інформації. Для користувачів тут є і позитивні, і негативні сторони. Позитивною є можливість самостійної праці. Користувачі навчаються працювати  в мережевому просторі, вибирати необхідну інформацію з усього обсягу даних. Дуже багато дітей та підлітків проводять майже весь свій вільний час у віртуальному світі, не звертаючи увагу на навчання, друзів, здоров’я та навколишній світ.
     Пристрасть до віртуального світу набуває хворобливого характеру. Результатом напруження м´язів і відносної статичності пози може стати остеохондроз, сколіоз. Електромагнітне випромінювання може призводити до порушення функціонування організму. При довготривалому сидінні за комп'ютером у користувача погіршується зір, з´являється головна біль, втома.
   Уникнути цього допоможе дотримання основних правил щодо користування комп'ютером, а саме:
  •          при роботі за комп'ютером кожні 30 хвилин робити перерву;
  •     спина повинна бути прямою;
  •     очі розташуйте на відстані 50 – 60 см. від екрану.

Немає коментарів:

Дописати коментар